Stichting Arduin en ‘t Hof Welgelegen tekenen overeenkomst Kwekerij Overwater

 

Middelburg, 14 augustus 2017 – Vandaag tekenden Ard van de Kreeke, eigenaar van ’t Hof Welgelegen, en Peter van Wijk, bestuurder van Stichting Arduin, het huurcontract voor Kwekerij Overwater aan de Langevielesingel in Middelburg. Vanaf 15 augustus is ’t Hof Welgelegen de nieuwe huurder van Kwekerij Overwater en levert Arduin expertise en menskracht voor het werk op de kwekerij.

Naast voortzetting van de huidige werkzaamheden op de kwekerij zal ’t Hof Welgelegen ook de winkelruimte gaan gebruiken. Ard van de Kreeke is enthousiast: “De centrale locatie is ideaal voor een nieuwe biologische winkel en de distributie van onze producten. In de kassen gaan we planten, kruiden en groenten kweken. Ook verkopen we in de winkel straks Arduin producten. Met de inzet en ervaring van de huidige Arduin medewerkers weet ik zeker dat het een succes gaat worden!”

Ard van de Kreeke kan de Arduin cliënten straks ook ruimere werkmogelijkheden bieden. “Er is werk op de kwekerij of op de boerderij ’t Hof Welgelegen. Arduin cliënten kunnen bijvoorbeeld aan het werk in de winkel, bij het samenstellen van biologische pakketten, bij de bezorging, in de kassen of op het land. Net wat het beste bij hun ontwikkeling en talenten past.”

Peter van Wijk is blij met de mogelijkheden die deze oplossing Arduin biedt.  “We zijn de afgelopen jaren heel bewust bezig met een aantal dingen waaronder het op orde brengen van ons huishoudboekje en het aangaan van samenwerkingen waarmee we onze cliënten beter kunnen helpen bij het vinden van hun plek in de samenleving,” legt Peter uit. “Overwater is daar een mooi voorbeeld van: Arduin reduceert de exploitatiekosten en focust op ondersteuning van onze cliënten. Maar het belangrijkste is dat onze cliënten aan het werk gaan binnen een regulier bedrijf, nieuwe vaardigheden leren en meer kansen krijgen.”

De winkel wordt nog even verbouwd en opent zo snel mogelijk. Een feestelijk openingsfeestje van de vernieuwde winkel wordt na de zomer georganiseerd. Klanten van de groentetassen van ’t Hof Welgelegen kunnen al vanaf deze week hun groentetas bij Kwekerij Overwater ophalen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Peter van Wijk en Ard van de Kreeke tijdens en na ondertekening van het contract