Arduin zoekt vrijwillige chauffeurs

Stichting Arduin is gestart met een campagne om vrijwilligers te werven voor het vervoeren van cliënten van en naar hun werk of dagbesteding. De zorginstelling hecht namelijk grote waarde aan het bieden van een passende dagbesteding aan elke cliënt. Bezuinigingen in de zorg, waaronder de vergoedingen voor vervoer, noodzaken Arduin echter het vervoer anders te organiseren.

Arduin heeft jarenlang zelf het vervoer geregeld en bekostigd om cliënten van en naar het werk of de dagbesteding te brengen. Arduin vindt het dat een passende dagbesteding hoort bij een goede kwaliteit van bestaan voor de cliënt. De vergoedingen voor het vervoer van cliënten staan echter al jaren onder druk door bezuinigingen. Hierdoor kan Arduin het vervoer niet langer zelf betalen. Daarom wil zij meer gaan werken met vrijwilligers.

Deze vrijwilligers brengen een of meerdere ochtenden of middagen in de week cliënten van en naar het werk of de dagbesteding. Zij krijgen onder andere een rijvaardigheidstraining en een EHBO-cursus. Ook staat er een vrijwilligersvergoeding tegenover. Mensen die geïnteresseerd zijn om vrijwillige chauffeur te worden, kunnen zich aanmelden via vrijwilliger.arduin.nl.